Сергей Шаптала – начальник Генштаба ВСУ, Киевская Русь – это Украина. Что надо знать утром
IMAGE 2021-07-27 10:09:00

Добрий ранок!

Сьогодні четвер, 29 липня. Температура від +18 до +31, курс долара 26.77

Рекомендує Петро Шуклінов, керівник суспільно-політичної редакції. Зеленський змінив начальника Генштабу ЗСУ, командувачів десантно-штурмових військ та ООС

Сергій Шаптала призначений новим начальником Генштабу ЗСУ. Бойовий генерал, що знищував росіян на полі бою. 

Шаптала – герой України. Генерал-майор отримав зірку героя у 2015 році. Відразу після виведення військ з Дебальцевого. 

Якщо коротко, то отримав за те, що в критичний момент, коли багато генералів запанікували й утекли, взяв ситуацію в свої руки і навів порядок. 

Його бійці зі 128-ї Ужгородської бригади виходили останніми, прикриваючи інших. В районі Дебальцевого вони залишили горіти 14 російських танків. 

Наступного дня після виходу тодішній президент Порошенко відбув до Артемівська, куди відійшли війська, щоб особисто вручити нагороди. 

Президент Зеленський ухвалив логічне рішення. За роки служби за час російсько-української війни Шаптала отримав весь необхідний досвід керування військами навіть в найбільш екстремальних умовах. Більше за посиланням.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Рекомендує Тетяна Павлушенко, редакторка розділу "Думки". Не потрібно зазіхати на спадок Київської Русі. Бо Київська Русь – це Україна

Після публікації статті президента Росії Володимира Путіна про Україну, LIGA.net попросила пресслужбу президента України Володимира Зеленського написати колонку-відповідь на цей пропагандистський матеріал. 

Нам відповіли, що подумають, і випустили відео з нагоди 1033-річчя хрещення Київської Русі-України, в якому Зеленський не лише вітає громадян України зі святом, а й нагадує Кремлю, хто є український народ, та хто саме заснував Москву. 

Ми не претендуємо на монополізм ідей, але вважаємо, що можемо опублікувати текстову версію його звернення. Більше за посиланням.

Хочете отримувати такий ранковий дайджест кожного дня – підпишіться